اصطلاحات معماری

رندرینگ معماری

تصویری از رندرینگ معماری

اگرچه ساختمان‌ها باید به‌صورت ملموس درک و تجربه شوند اما بیشتر طرح‌هایی که ما چه آنلاین و چه بر روی کاغذ می‌بینیم، صرفا طرحی بصری هستند. رندرینگ‌های بصری طرح‌های معماری به انتقال ایده‌ها و نمایش پروژه‌ها، پیش از ساخت کمک بسیاری می‌کنند.

رندر معماری، ابزار بصری مهم در دست معمار است تا با کارفرما، افراد متخصص و عموم مردم ارتباط برقرار کند. در این مطلب به جزئیات رندرینگ معماری خواهیم پرداخت و اصول، اهداف و تکنیک‌های این فرم هنری بصری مفید را به شما ارائه خواهیم داد.

رندر معماری چیست؟

رندر معماری به فرایند ساخت تصاویری از طرح‌های معماری پیشنهادی گفته می‌شود. برخلاف رندرینگ محصولات یا شخصیت‌ها، رندرینگ معماری معمولا شامل ساختمانی است که هنوز ساخته نشده است.

در فرایند رندرینگ معماری تلاش می‌شود تا تصویری ساخته شود که خیلی دقیق ساختمان، فضا یا پروژه را نشان دهد و با عناصری مانند رنگ، مقیاس، نور و بافت، بستری بصری پدید آورد.

رندرینگ معماری قدمتی طولانی دارد و اولین نمونه‌های آن به 2200 سال قبل از میلاد بازمی‌گردد؛ پیش از ظهور کامپیوترها، تمامی رندرها دستی و به‌صورت اسکیس‌های مدادی، طرح‌های جوهری و نقاشی ارائه می‌شد.

امروزه رندرینگ معماری تقریبا تماما کامپیوتری انجام می‌شود و تصاویر آن به‌سختی از واقعیت تشخیص داده می‌شوند.

هدف از رندرینگ معماری

معماران از اشکال مختلف رندر معماری برای اثربخشی بیشتر در نمایش ایده‌ها و طرح‌های خود استفاده می‌کنند. تصاویر همچون پلی میان مخاطبین فنی و غیرفنی است تا عده بیشتری بتوانند کانسپت و نیت طرح را بشناسند.

در پلان‌های معماری استاندارد از تصاویر اُرتو یا قائم برای نشان‌دادن ساختمان از دیدهای مختلف دوبعدی استفاده می‌شود. بااین‌حال، این پلان‌ها را گاها به‌سختی می‌توان تفسیر کرد و اغلب برای نمایش کلیت طرح کافی نیستند.

رندرینگ معماری دید جامعی به مخاطب می‌دهد تا به‌خوبی درک کند که نتیجه نهایی پروژه چه خواهد شد.

انواع رندرینگ معماری

رندر معماری خارجی

رندر معماری خارجی، ابعاد بیرونی ساختمان را نشان می‌دهد. روشی است برای نمایش نما و گاها منظر اطراف ساختمان. دیدهای رایج رندرهای خارجی، دید انسان و دید کِرم است.

دید انسان در واقع پرسپکتیوی از سطح دید یک فرد وقتی در مقابل ساختمان قرار گرفته است و نشان می‌دهد که از دید او پروژه چگونه به نظر می‌رسد.

دید کرم، ساختمان را از زاویه‌ای بسیار پایین‌تر نشان می‌دهد، درحالی‌که سطح دید بسیار به زمین نزدیک است.

تصویری از نمای بیرونی

رندر معماری داخلی

رندر معماری داخلی، فضای داخلی ساختمان را نشان می‌دهد. این رندرها برای درک روابط فضایی، نورپردازی، مبلمان و پرداخت‌ها بسیار اهمیت دارند.

در نهایت ما بیشترین زمان خود را در فضای داخلی سپری می‌کنیم. پس مهم است که افراد بدانند فضای داخلی به چه صورت خواهد بود تا بتوانند جوی راحت ایجاد کنند.

یکی از جنبه‌های مهم رندر داخلی، مبلمان است. اگرچه الزامی در استفاده از آن نیست اما مبلمان به افراد کمک می‌کند تا راحت‌تر بتوانند ابعاد اتاق، ارتفاع سقف و جریان چیدمان فضا را تصور کنند. این کار باعث می‌شود زمینه بیشتری برای چگونگی چیدمان شکل بگیرد.

یکی دیگر از عناصر مهم در رندرینگ معماری در فضای داخلی، نورپردازی است که شامل نور طبیعی پنجره‌ها و بازشوها و هم‌چنین نور مصنوعی لامپ‌ها و وسایل نوری می‌شود. با نشان‌دادن نور و سایه، بیننده می‌تواند فضا را در ساعات مختلف روز تصور کند.

تصویری از فضای داخلی ساختمان

رندر معماری هوایی

رندر معماری هوایی که با دید پرنده هم شناخته می‌شود، به بسط پروژه از نمای بالا اشاره دارد. این زوایای هوایی اغلب برای نشان‌دادن تمامی ویژگی‌های سایت و ارتباط بین ساختمان‌ها، مناظر، جاده‌ها و مسیرها استفاده می‌شوند.

درحالی‌که سایت پلان جزئیات دوبعدی را نشان می‌دهد، پرسپکتیوهای هوایی عمق و دید اضافی از کلیت پروژه را به‌صورت سه‌بعدی نمایش می‌دهند.

تصویری از زاویه هوایی یک ساختمان

پلان طبقات

برخلاف پلان‌های سیاه و سفیدی که برای ساخت‌وساز استفاده می‌شوند، رندر معماری از پلان طبقات ظاهری واقعی‌تر و رنگی‌تر از پروژه را نشان می‌دهند.

این نوع از رندرینگ معماری برای پلان طبقات دارای اطلاعات تفسیری کمتری هستند و در عوض بیشتر به‌صورت بصری بافت، سایه، مبلمان و وسایل را نشان می‌دهند.

پلان‌های طبقات رندرشده برای نمایش اصلی پروژه ایده‌آل هستند، چون به‌جای ارائه پلان فنی با جزئیات بسیار، درک درستی از چیدمان به بیننده می‌دهند.

عمق و رنگ در رندر معماری از پلان طبقات آن را برای بازاریابی مصالح و نمایش مناسب می‌کند.

تصویری از پلان طبقات

انیمیشن

انیمیشن معماری روزبه‌روز محبوب‌تر می‌شود و با پیشرفت کامیپوترها و توانایی نرم‌افزارهای معماری مختلف، این محبوبیت بیشتر هم خواهد شد. انیمیشن به رندرینگ معماری به‌صورت ویدئویی از پروژه‌ها اشاره دارد که زوایا و فضاهای مختلف را در یک لحظه نشان می‌دهد.

این ویدئوها اغلب شامل مناظر، ماشین‌ها، مردم و وضعیت آب‌وهواست. معماران از رندر معماری ویدئویی یا انیمیشن استفاده می‌کنند تا فضای بیرونی، داخلی و ویژگی‌های خاص پروژه را به‌صورت زنده و متحرک نشان دهند.

تصویری از فضای بیرونی یک پروژه

واقعیت مجازی

معماران کم‌کم روش‌های جدیدی را برای ادغام واقعیت مجازی با جریان کاری خود پیدا می‌کنند. این فناوری نسبتا جدید وقتی به دنیای رندرینگ معماری ورود می‌کند، می‌تواند تجربه جدیدی از فضای یک پروژه بسازد.

افراد حرفه‌ای و کارفرمایان می‌توانند با پلتفرم‌های واقعیت مجازی، دیدی همه‌جانبه از پروژه داشته باشند و گاها درون آن راه بروند و فضا را کشف کنند.

واقعیت مجازی عنصری تعاملی به رندرینگ معماری می‌افزاید و فرصت‌های جدیدی برای آینده پیشِ روی ما می‌گذارد همانطور که تکنولوژِی در حال پیشرفت است.

تصویری از واقعیت مجازی

مزایای رندرینگ معماری

تجسم طرح حین ساخت

وقتی به پلان، نما و برش‌های یک ساختمان نگاه می‌کنید، گاهی تصور نتیجه نهایی طرح دشوار است. رندرینگ معماری این مشکل را حل کرده و تجسم ملموسی از محصول نهایی به شما و مخاطب ارائه می‌دهد.

اگر بپرسید فایده رندر معماری چیست؟ شاید بتوان واضح‌ترین فایده آن را مدیریت انتظارات و ارتباط دقیق‌تر با طرح دانست تا از سوءتفاهم‌های آتی جلوگیری شود.

تحلیل اندازه و مقیاس

پرسپکتیوی از یک رندر معماری به شما این امکان را می‌دهد تا وسعت و بزرگی طرح را به‌صورت واقعی ببینید. این قابلیت تحلیل اندازه و مقیاس به معماران کمک می‌کند تا مشکلات اولیه را در فرایند طراحی اصلاح کنند.

ابعاد و مقیاس نقش مهم و یکپارچه‌ای در چگونگی ساخت یک پروژه ایفا می‌کنند و رندرینگ معماری نزدیک‌ترین حالت به واقعیت را نشان می‌دهد.

تصور بستر ساختمان

اینکه بدانید ساختمان چطور در بستر اطرافش قرار می‌گیرد، بسیار اهمیت دارد و بعضی از هنرمندان رندرینگ معماری می‌توانند سایت را با بستر واقعی تلفیق کنند.

این نوع رندر معماری می‌تواند شامل ساختمان‌های اطراف، درختان و مناظر پیرامون، خطِ آسمان شهر، خیابان‌ها و علائم و … باشد. این رندرهای معماری زمینه و بافت برای داشتن دید دقیق از نتیجه نهایی طرح در بستر واقعی حیاتی هستند.

جذابیت برای کارفرما و مردم

رندر معماری زیبا یکی از اثرگذارترین روش‌های جذب مردم درباره یک پروژه جدید است. یک رندر معماری از طرح پیشنهادی می‌تواند تاثیر بسزایی بر تائید و اشتیاق عمومی داشته باشد.

به‌همین ترتیب وقتی یک کارفرما تحت‌تاثیر رندر معماری قرار می‌گیرد، مشتریان و خریداران بالقوه او نیز این چنین خواهند بود.

کشف طرح‌های جدید

وقتی طراحان و کارفرما تصاویر رندر معماری را می‌بینند، بهتر می‌توانند طرح‌های مختلف را کاوش کرده تا بهترین طراحی، مصالح و دکور را برای پروژه خود انتخاب کنند.

می‌توان از یک دید واحد و مشترک طرح‌های مختلفی تهیه کرد تا مقایسه دقیقی انجام داد و با سایر اعضای گروه به تصمیم و نتیجه‌گیری سریع رسید. این کار باعث می‌شود بتوانند جزئیات را مشخص کرده و برطرف نمایند و بر اولویت‌های طراحی برای کارآمدی بیشتر پروژه متمرکز شوند.

حفظ ارتباط با نتیجه نهایی

نتیجه نهایی یک پروژه معماری، ساختمان تکمیل‌شده‌ است. اگرچه معماران زمان زیادی را به برنامه‌ریزی، ایده‌پردازی و طراحی اختصاص می‌دهند اما تا انجام پروژه، نتیجه نهایی را نمی‌بینند.

رندرینگ معماری کارفرمایان و متخصصین را به‌روز نگه داشته و اعضای گروه طراحی را در راستای اهداف پروژه قرار می‌دهد. حفظ ارتباط با محصول نهایی، اجرای الزامات و نیات طرح را تضمین می‌کند.

چالش‌های رندرینگ معماری

یادگیری مهارت‌های صحیح

چه در طراحی دستی و چه تصاویر کامپیوتری، نیاز است که مهارت‌های ضروری برای ایجاد رندر معماری را در خود تقویت کنید. در رندرینگ معماری دستی، بهتر است بر روی نحوه طراحی، سایه‌زنی یا راندو تمرکز کنید.

در رندرینگ معماری دیجیتال باید به نرم‌افزارهای مدل‌سازی سه‌بعدی مانند اسکچاپ در معماری و نرم‌افزارهای رندر و ویرایش مسلط شوید. پرورش مهارت‌های صحیح برای رندرینگ معماری، شما را برای ساخت تصاویر در آینده آماده می‌کند.

داشتن ابزارهای مناسب

در کنار مهارت و دانش باید به ابزارهای مناسب رندرینگ معماری نیز دسترسی داشته باشید و این ابزارها شامل وسایل هنری، کامپیوتر، نرم‌افزار و سایر منابع یادگیری هستند که شما را با آخرین تکنیک‌ها و مدها به‌روز نگه می‌دارند.

برخی از این مهارت‌ها را می‌توان به‌راحتی با گوش‌دادن و دیدن هم کسب کرد اما هیچ‌چیز جای تمرین و تلاش واقعی را نخواهد گرفت. پس داشتن ابزار مناسب برای رندرینگ معماری در رشد و کاربرد واقعی مهارت‌های شما در رندرینگ معماری ضروری است.

زمان

مانند هر کار بزرگی، زمان در فرایند رندرینگ معماری نیز نقش بزرگی را ایفا می‌کند. اگر تمایل دارید که به حوزه رندرینگ معماری وارد شوید، باید زمانی را به یادگیری، تمرین و کسب مهارت اختصاص دهید.

مطمئنا در طولانی‌مدت با کسب تجربه، مهارت خود را ارتقا می‌دهید و قطعا برای رندرگیری واقعی از یک تصویر به زمان کافی برای رسیدن به ظاهر مدنظر احتیاج دارید. زمان واقعی رندرینگ معماری باید در زمان‌بندی پروژه مدنظر قرار گیرد تا بدون تاخیر بتوان مطابق زمان تحویل، عمل کرد.

تصویری از فضای داخلی

کاربرد رندر معماری

فرایند طراحی

در یک پروژه طراحی معماری، اولین رندرهای معماری معمولا در طول فرایند طراحی انجام می‌شوند. این رندرهای معماری در درجه اول برای بحث‌های درون‌گروهی و مقایسه استفاده می‌شوند که اغلب تصاویر پیش‌نویس ویرایش‌نشده و طرح‌های اولیه‌ای هستند که به بسط و اصلاح طرح کمک می‌کنند.

معماران با اتکا بر این پیش‌نمایش‌ها برای شکل‌گیری بهتر پروژه ایده می‌گیرند. با پیشرفت مرحله طراحی، تصاویر به‌روز شده تا سهام‌داران نیز از طرح رضایت داشته باشند.

این فرایند رندرینگ معماری در طول مرحله طراحی به مشارکت تمامی افراد درگیر در پروژه کمک می‌کند. بعضی از برنامه‌ها از رندرینگ در لحظه استفاده می‌کنند، یعنی تصاویر زنده را با هر تغییری که در مدل ایجاد شود به‌روز می‌کنند. این به‌موقع‌بودن رندرینگ در لحظه باعث نمایش و بازخورد سریعی می‌شود تا رندرهای بیشتری آماده ارائه شوند.

ارائه پروژه

زمانی‌که یک پروژه آماده ارائه باشد، شرکت‌های معماری رندرهای معماری نهایی را برای نمایش به کارفرما آماده می‌کنند. این رندرها برای انتقال بهترین ویژگی‌ها و کیفیت‌های پروژه با امید به کسب رضایت کامل و بازخورد مثبت از کارفرمایان تهیه می‌شوند.

به‌دلیل ماهیت بسیار فنی پلان‌های معماری، اغلب تصاویر اصلی و رندرهای معماری نقطه عطف جلسه ارائه هستند. رندر معماری باکیفیت می‌تواند توجه مخاطب را جلب کرده و حس کلی نسبت به ارائه را بهبود بخشد.

بازاریابی و فروش

توسعه‌دهندگان و آژانس‌های تبلیغاتی از رندرهای معماری برای ارائه پروژه به مشتری استفاده می‌کنند. آن‌ها تصاویر رندرشده را برای نشان‌دادن نتیجه نهایی ساختمان و امکانات رفاهی آن به خریداران آینده‌نگر به کار می‌برند تا علاقه افراد به پروژه جلب و آن را پیش‌خرید کنند.

در نتیجه رندرینگ معماری به ابزاری بسیار قوی برای فروش در صنعت املاک و مستغلات تبدیل شده و آن‌ها به‌صورت مستقیم با معماران و هنرمندان این حوزه همکاری می‌کنند تا بهترین تصاویر را برای پروژه‌های خود تهیه کنند.

شبیه‌سازی

با استفاده از واقعیت مجازی، تورهای مجازی، انیمیشن و تصویرسازی، رندرینگ معماری را می‌توان برای شبیه‌سازی طیف گسترده‌ای از صحنه‌ها استفاده کرد.

شبیه‌سازی‌ها را می‌توان برای برنامه‌ریزی رویداد، طراحی شهری، تحلیل ترافیک و روش‌های ساخت‌وساز به کار برد تا نشان دهید که پروژه در موقعیت‌های خاص چطور عمل می‌کند.

تصویری از رندرینگ معماری

تفاوت رندرینگ معماری و تجسم‌بخشی معماری

به‌صورت کلی اصطلاح تجسم‌بخشی معماری اغلب برای توصیف رندرینگ معماری و فرایند رندرینگ استفاده می‌شود. اگرچه رندرینگ معماری خود جزئی از یک زمینه وسیع‌تر از تجسم‌بخشی است اما اصطلاح آن به کارهای مختلف با تفاوت‌های جزئی در اهداف مدنظر اشاره دارد.

معماری تماما درباره ایده است اما ایده خوب اگر دیده نشود، چه فایده‌ای خواهد داشت؟ پس رندرینگ معماری و تجسم‌بخشی معماری هر دو به‌دنبال جان‌بخشی بصری ایده‌ها هستند. تفاوت این است که تجسم‌بخشی فراتر از رندرینگ معماری عمل کرده و ایده‌های پیچیده را به روش‌های مختلف بیان می‌کند.

تجسم معمارانه که اغلب با آرک‌ویز شناخته می‌شود، شامل مدل‌سازی، رندرینگ، گرافیک، نمودار، چیدمان و سایر تصویرسازی‌هاست که به توضیح موثر طرح کمک می‌کند. در مقابل رندرینگ معماری بر فرایند ساخت تصاویری که دیدهای واقعی پروژه و ساختمان را به تصویر می‌کشند، تمرکز دارد.

بسیاری از پروژه‌های معماری برای مسابقات یا طرح‌های ویژه جهت ایجاد تصاویری خیره‌کننده به هنرمندان سه‌بعدی و استودیوهای تجسم‌بخشی کارکشته متکی هستند. این متخصصین نه‌تنها در اجرای نرم‌افزار بلکه در ترکیب‌بندی و فضاسازی نیز مهارت دارند. محبوبیت روزافزون این استودیوها که به‌دلیل رندرهای جذابشان معروف هستند، رندرینگ معماری را تقریبا به معادل تجسم‌بخشی معمارانه تبدیل کرده‌است.

سبک‌ها، نمونه‌ها و تکنیک‌های رندرینگ معماری

کلاژ

در رندرینگ معماری، کلاژ روشی برای نمایش فضا با استفاده از ترکیب انتزاعی بافت، درخت و مردم است. مشابه کلاژهای آنالوگ که شامل تصاویر مختلفی هستند، کلاژ معماری به‌دنبال داشتن نور و سایه واقعی نیست، بلکه درصدد تجسم انرژی کلی فضا به‌صورتی هنرمندانه است.

تصویر پایه معمولا از یک مدل سه‌بعدی به دست می‌آید و سایر عناصر از موودبرد ایده‌ها و فعالیت‌ها به آن افزوده می‌شوند.

تصویری از کلاژ

اسکیس

یک اسکیس می‌تواند معانی متعددی داشته باشد؛ از خط‌خطی روی یک دستمال تا نقاشی دستی از یک کلیسا. معماران از اسکیس برای رندر طرح‌های سریع از ایده‌ها و توصیفات جدید استفاده می‌کنند.

این اسکیس می‌تواند بر روی کاغذ یا صفحه نمایش کامپیوتری کشیده شود و برای ایده‌پردازی یا برقراری ارتباط و انتقال اطلاعات به کار گرفته شود.

در سال‌های اخیر، صفحات نمایش لمسی و قلم‌های نوری جایگاه جدیدی در صنعت معماری پیدا کرده‌اند و بسیاری از معماران در جریان کاری خود از این طرح‌های دیجیتال استفاده می‌کنند.

تصویری از اسکیس

فتو رئالیستیک

شبیه‌ترین سبک به رندرینگ معماری، فتورئالیستیک است. رندرهای فتورئالیستیک برای بیشترین شباهت ممکن با دقیق‌ترین نور و سایه‌ها، انعکاس‌ها و مصالح ساخته می‌شود.

این سبک از رندر معماری به‌دلیل واقع‌گرایی و جذابیت، خواهان زیادی دارد اما از نظر محدودیت‌های سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و زمان جزو سخت‌ترین نوع رندرگیری‌هاست.

تصویری از فتو رئالیستیک

اتمسفریک یا جوی

صحنه‌هایی با مناظر گیرا و آب‌وهوایی دراماتیک را اغلب با نام رندرهای جوی می‌شناسیم. این سبک از رندرینگ معماری با ویژگی‌هایی مانند مه غلیظ یا خیابان‌های غرق باران، گاها تصاویر فتورئالیستیک را برای عمق و هاله بیشتر قربانی می‌کنند.

این تصاویر معمولا برای کارهای مفهومی استفاده می‌شوند که احساسات برانگیخته اهمیت بیشتری از واقع‌گرایی دارند. تاکید بر چنین رندرهای معماری بیشتر برای روایت داستان و جذب مخاطب انجام می‌شود.

تصویری از رندر جوی

تصویرسازی

در معماری، تصویرسازی‌ها معمولا برای ترسیم نمودار و شکل‌های توضیحی و هندسی استفاده می‌شوند اما می‌توان آن‌ها را برای رندرینگ معماری نیز به کار برد. هدف این سبک از رندر معماری، دستیابی به واقع‌گرایی نیست، بلکه به‌دنبال ارائه پرشورتر و نمایشی‌تر با استفاده از رنگ‌های یک‌دست و اشیایی با جزئیات کمتر هستند.

ویژگی‌های هنری یک تصویرسازی، فرصت‌های منحصربه‌فردی برای ایده‌‌ها و تصاویر خاص را به وجود می‌آورند که در سایر سبک‌های رندرینگ معماری برای استفاده مناسب نیست. رندرهای معماری تصویرسازی‌شده برای انتقال داستانی مشخص یا مفهومی اساسی از یک پروژه بسیار ایده‌آل هستند.

عکسی از تصویرسازی

رسانه‌های ترکیبی

رندرهای معماری چندرسانه‌ای، سبک‌ها و تکنیک‌های مختلفی را برای ایجاد تصاویر یکپارچه با استفاده از عناصری مانند طرح‌های دستی، بافت‌های تصویر و تصاویر سه‌بعدی ترکیب می‌کنند تا رندرهایی جذاب بسازند که ظاهری طبیعی داشته باشند.

در رندرهای دستی، نمونه‌ای از رسانه‌های ترکیبی، پرسپکتیوی با خودکار، ماژیک و آبرنگ است. در رندرهای دیجیتالی می‌توان به رندرهای رئالیستی اشاره کرد که با درختان و آدم‌های دستی ترکیب شده‌اند.

تصویری از رندر معماری چندرسانه‌ای

هنری یا نقاشی‌شده

رندرینگ هنری به تصویری لطیف و جذاب اشاره دارد که زیبایی آن مانند نقاشی است. در این سبک از سادگی، نور و تکنیک‌های ترکیب‌بندی قوی برای جلب‌ تحسین بینندگان و دقت به جزئیات، خوب استفاده می‌شود.

در این نوع رندرینگ معماری، اصول فتورئالیستیک با رندرینگ جوی ترکیب شده تا زیبایی‌ منحصربه‌فردی ایجاد شود که همچون قطعه‌ای هنری توجهات را به خود جلب کند.

تصویری از رندرینگ هنری

فرایند رندرینگ معماری چیست؟

1.    اسکیس

تمامی پروژه‌ها زوایای بسیاری برای کاوش دارند و بسته به ویژگی‌های خاصی که مایل به تاکید بر آن‌ها هستید، پیشاپیش درباره بهترین زوایا فکر می‌کنید.

اولین قدم، مانند هر طرح معماری، طراحی اسکیس‌ها و پیش‌فرض‌هایی از زوایا و دیدهایی است که می‌خواهید رندر بگیرید. اسکیس‌ها در ادامه به‌عنوان راهنمای شما برای نمایش صحنه‌های بالقوه و فضاهای مهم استفاده می‌شوند.

در این مرحله می‌توان برای ویژگی‌هایی مانند ترکیب‌بندی، مسیر خورشید برای داشتن سایه‌‌های مطلوب و عناصر اطراف برنامه‌ریزی کرد. ساخت استوری‌برد به شما در صرفه‌جویی زمان و انرژی با داشتن رویکردی متمرکز در فرایند رندرینگ معماری کمک خواهد کرد.

2.    آماده‌سازی صحنه

قدم بعدی، آماده‌سازی صحنه‌ای است که باید رندر گرفته شود. این آماده‌سازی می‌تواند به‌معنای ترسیم دستی نقاطی نامحسوس برای رندرهای دستی یا جانمایی دوربین در مدل‌های سه‌بعدی باشد.

در این مرحله، ویژگی‌هایی مانند ارتفاع دید، خط افقی دید، میدان دید و افکت‌های مازاد مدل تنظیم می‌شوند. با آماده‌سازی صحنه، احتمالا به اسکیس‌های خود رجوع می‌کنید تا بهترین ترکیب‌بندی را انتخاب کنید. وقتی دیدها تصویب شدند، می‌توان به سراغ تنظیم دقیق عناصر آشکار صحنه رفت.

3.    تعیین بافت و متریال

تعیین ویژگی‌هایی مانند بافت و متریال در صحنه، یکی از مهم‌ترین گام‌ها در فرایند رندرینگ معماری است. متریال می‌توانند در ظاهر یک فضا تفاوت فاحشی ایجاد کنند. پس باید برای نحوه نمایش هر بافت دقت کافی به خرج داد تا از اشتباهات در نتیجه نهایی جلوگیری شود.

در این مرحله انعکاس، انکسار، شفافیت، برآمدگی، جابه‌جایی و … تنظیم می‌شوند. این تنظیمات می‌تواند بافت شما را واقعی‌تر و ملموس‌تر نشان دهد.

4.    نورپردازی

وقتی متریال تعیین شد، نورپردازی صحنه را می‌توان با تنظیم سایه‌ها و تیرگی‌ها و تاریکی‌ها مشخص کرد. بیشتر نورها از خورشید نشات گرفته که می‌توان جای آن را برای رسیدن به جهت نور، ارتفاع و شدت مناسب تغییر داد. علاوه‌بر نور طبیعی، نور ماشین‌ها، چراغ‌های خیابان، نشانه‌ها و نورپردازی داخلی نیز کاربردی هستند. وقتی نورپردازی صحنه تکمیل شد، می‌توان به مرحله واقعی رندرگیری رفت.

5.    رندرینگ

بخش رندرینگ واقعی فرایند، به زمان صرف‌شده برای ایجاد تصویر نهایی اشاره دارد. در رندرهای معماری دستی، زمانی است که صرف رنگ‌کردن جزئیات می‌شود و در رندرهای معماری دیجیتال، مدت زمانی است که برنامه، پردازش نهایی تنظیمات برای ساخت تصویر شما را انجام می‌دهد.

برخی نرم‌افزارها از پیگیری پرتوی به‌عنوان روشی برای رندرینگ معماری استفاده می‌کنند که می‌تواند تصاویر واقعی‌تر بیشتری را در زمانی طولانی‌تر ایجاد کند. سایر برنامه‌ها از رندرینگ معماری شطرنجی برای ساخت تصاویر استفاده می‌کنند که این تصاویر در عرض چند دقیقه ساخته می‌شوند.

رندرینگ معماری با روش‌های پیگیری پرتوی و شطرنجی به‌طور گسترده در صنعت معماری کاربرد دارند. تفاوت اصلی آن‌ها و دلیل تفاوت زمانی فاحش در مقایسه این دو، به روش محاسبات رندرگیری آن‌ها بازمی‌گردد.

رندرینگ معماری با روش پیگیری پرتوی از حجم زیادی محاسبات برای شبیه‌سازی رفتار واقعی نور در صحنه، محاسبه تک‌تک اشعه‌هایی که روی سطوح پخش می‌شوند و انعکاس و انکسار متریال و اشیا استفاده می‌کند.

درحالی‌که رندرینگ معماری با روش شطرنجی از رویکردهای میان‌بر برای رسیدن به نتایج مشابه استفاده می‌کند. رندر معماری مبتنی بر برنامه‌های شطرنجی از گرافیک برای تخمین و ارزیابی ویژگی‌هایی مانند انعکاس و نور بهره می‌برد که دقت تصویر نهایی را کاهش داده اما باز هم نیازهای عده‌ای از معماران را پاسخ می‌دهد.

6. پست‌پروداکشن

آخرین گام در فرایند رندرینگ معماری، پست‌پروداکشن است که شامل اصلاح رنگ، ویرایش تصویر و هم‌پوشانی تصاویر رندرشده برای دستیابی به نتیجه نهایی مطلوب می‌شود. درحالی‌که خیلی از افراد تنها از پست‌‌پروداکشن برای تغییرات نهایی استفاده می‌کنند، استودیوهای تجسم‌بخشی زمان زیادی از فرایند را صرف این مرحله می‌کنند.

هنرمندان حرفه‌ای حوزه رندرینگ معماری معمولا از فتوشاپ برای تغییر تصاویر خود، صرف‌نظر از آنچه موتورهای رندر می‌توانند انجام دهند، بسیار استفاده می‌کنند. رندرهای پایه باید تا حد ممکن خوب باشند اما رندرهای نهایی معمولا برای بهتر شدن و رسیدن به تصویر تکمیل‌شده بارها پست‌پروداکت می‌شوند.

منابع مفید برای رندرینگ معماری

CGarchitect

CGarchitect یکی از شناخته‌شده‌ترین وبلاگ‌های تجسم‌بخشی و جامعه تصویرسازان معماری و طراحان حرفه‌ای است. در پلتفرم آن‌ها می‌توانید کارهای خود را نمایش داده، الهام بگیرید و به‌دنبال شغل بگردید. این بلاگ یکی از بزرگترین جوامع در صنعت آرک‌ویز است که به‌عنوان فضایی عالی برای بحث درباره مدهای روز، مسائل، توصیه‌ها و ترفندها برای تمامی دغدغه‌مندان رندرینگ معماری عمل می‌کند.

RonenBekerman.com

RonenBekerman.com یکی از بهترین بلاگ‌های تجسم‌بخشی و ارائه معمارانه است. این سایت برای ارتباط هنرمندان این حوزه شروع به کار کرد و خیلی زود توانست به رسانه‌ای کامل برای به‌روزرسانی اخبار، دارایی‌های دیجیتال، آموزش‌ها و پست‌های بلاگ تبدیل شود.

CGArena

CGArena، پرتال انیمیشن برای هنرمندان دیجیتالی است که در آن می‌توان آموزش دید، پورتفولیو به اشتراک گذاشت، محصولات دیجیتالی خرید و فرصت‌های شغلی در حوزه انیمیشن پیدا کرد.

این سایت مملو از توصیه‌های مفیدی در زمینه نرم‌افزارهایی همچون تری‌دی‌مکس، مایا، فتوشاپ و زدبراش است که برای برآوردن نیازهای تصویرسازان معماری، متخصصان جلوه‌های بصری و سه‌بعدی تهیه می‌شوند.

Evermotion

در حال حاضر یکی از بزرگترین تامین‌کنندگان آثار سه‌بعدی باکیفیت Evermotion است که یکی از بهترین جوامع آنلاین تجسم‌بخشی را نیز تشکیل داده است. در این سایت می‌توان بافت‌ها، آموزش‌ها و هزاران مدل و صحنه سه‌بعدی را دانلود کرد.

از این سایت می‌توان به‌عنوان یک منبع روزانه برای آخرین اخبار حوزه گرافیک سه‌بعدی استفاده کرد. علاوه‌براین هنرمندان می‌توانند کارهای خود را با شانسی برای دیده‌شدن در صفحه اول سایت بارگذاری کنند.

خلاصه

در صنعت معماری، رندر معماری می‌تواند فرق برنده‌شدن یا بازنده‌شدن در یک پروژه باشد. در یک طرح معماری کارهای زیادی انجام می‌شود و از رندرهای معماری انتظار می‌رود که تمامی تلاش‌ها و ایده‌ها را در بر داشته باشند. رندرینگ معماری برای افراد تازه‌کار ممکن است دلهره‌آور باشد اما وقتی با اصول و تکنیک‌های آن آشنا شدید، می‌توانید رندرهای خودتان را تهیه کنید. با فناوری‌های نوظهور که مرزهای حوزه گرافیک و تصویرسازی را جابه‌جا کردند، رندرینگ معماری با سرعت بی‌سابقه‌ای در حال ترقی است. انجام چنین کاری ممکن است سخت باشد اما با تمرین کافی و تمایل همیشگی به یادگیری مطالب جدید، رندرینگ معماری کاری آسان و لذت‌بخش خواهد بود.

وظایف معمار چیست؟

Previous article

انواع خط در معماری

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *